Hajosiko kovalevysi? Piiputtaako USB-tikkusi? Ovatko valokuvasi nyt iäksi kadonneet bittiavaruuteen?
Ei hätää! Tietokaivos Oy voi auttaa!
Kadonneen tiedon metsästys alkakoon!Lisätty 08.03.2018 Hajosiko kovalevysi? Piiputtaako USB-tikkusi? Ovatko valokuvasi nyt iäksi kadonneet bittiavaruuteen? Ei hätää! Tietokaivos Oy voi auttaa! Katso koulutusvideo tietosuojasta ja tee nettitestiLisätty 30.01.2018 Asiantuntijaryhmä on julkaissut www.arjentietosuoja.fi-sivustolle koulutusvideon ja nettitestin, jotka on tarkoitettu meille kaikille, jokaiselle kansalaiselle. Videossa kerrotaan, mitä kaikkea liittyy tietosuojaan, osin myös tietoturvallisuuteen kyberturvallisuutta unohtamatta, ja kuinka niitä tulee omassa työssä huomioida ja vaalia.
Katso ensin opetusvideo : Arjen tietosuojaa - tietosuojaa meille kaikille Tee testi: Nettitesti
Suositus #1. Toteuttakaa omassa organisaatiossanne kampanja, jossa henkilöstöltä edellytetään videon katseleminen ja nettitestin läpäiseminen hyväksytysti. Tällöin organisaatio voi jo osoittaa, että se on aloittanut osana osoitusvelvollisuutta tarvittavan henkilöstön kouluttamisen. Video on saatavilla tekstitettynä ruotsiksi ja englanniksi. Tentin voi suorittaa myös ruotsiksi.
Samalla sivustolla julkaistaan lisää videoita, joissa käsitellään muun muassa eri rooleja, joissa saatetaan käsitellä esimerkiksi arkaluonteisia, erityissuojattavia henkilötietoja. Vanhan tietokoneen vaivoja osa 2Lisätty 22.11.2017 Mitä yhteistä on tietokoneella ja pölynimurilla? Molemmat keräävät pölyä sisäänsä. Toinen vain hieman tehokkaammin... Iäkäs tietokone kerää uskomattoman määrän pölyä sisuksiinsa vuosien varrella. Jäähdytysritilöihin ja tuulettimien siipiin kertynyt pöly vaikeuttaa tietokoneen sisuskalujen viilentämistä. Tietokone saattaa ylikuumentua ja siitä voi johtua selittämättömät sammumiset kesken pelin tai videon katselun. Saattaapa runsas pöly tietokoneen sisällä aiheuttaa tulipalovaarankin. Miten asian voi hoitaa kuntoon? Poistamalla koneeseen kertynyt pöly parin vuoden välein. Vanhan tietokoneen vaivoja osa 1Lisätty 14.11.2017 Onko tietokoneesi yli 5 vuotta vanha ja se ei enää muista mikä päivä tänään on, kellon ajasta puhumattakaan?Tietokoneessa on erityinen muisti, joka säilyttää päivämäärän, kellonajan ja esimerkiksi rinnakkaisporttien asetukset (kokoonpanoasetukset). Muisti saa tarvitsemansa virran paristosta, kun tietokoneesta on katkaistu virta. Paristo ei edellytä latausta tai huoltoa, mutta paristosta loppuu jossakin vaiheessa virta. Jos näin käy, päivämäärä, kellonaika ja kokoonpanoasetukset (esimerkiksi salasanat) katoavat. Sekä pöytä- että kannettavissa tietokoneissa on sisällä emolevyssä pieni nappiparisto, joka pitää muistaa vaihtaa aika ajoin (keskimäärin noin 5 vuoden välein, joskus jo paljon aikaisemmin). Monet vaihtavat koko koneensa vaikka vika korjaantuisi parin euron hintaisen patterin vaihdolla. It apu blogi korvaa Viikon IT-vinkki sivun 14.11.2017Lisätty 14.11.2017 Viikon IT-vinkki -sivu löytyy nyt It apu blogina. Blogia on helpompi päivittää ja kommentoida. |
Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.